- تفاوت علایم کرونای انگلیسی و چینی
- ترور دانشمندان هسته ای نتیجه زبونی و درماندگی دشمنان ملت ایران در برابر رشد و جهش علمی فرهیختگان این کشور است
- ابراز تاسف معاون اجتماعی انتظامی کردستان از حادثه فوت یکی از اهالی هورامان
- لغو تعطیلی 10 روزه بانک ها در کردستان/ شعب بانکهای استان از چهارشنبه باز هستند
- گلایه سروآبادی ها از کمبود روغن نباتی در بازار /به زودی این مشکل حل می شود.+تصاویر
- هر کس رئیسجمهور آمریکا بشود روی سیاست ما تاثیری ندارد/ گرانیهای اخیر توجیه ندارد
برگزاری مراسم روز پدر در سروآباد
راز اعتلا و ماندگاری دین مبین اسلام امر به معروف و نهی از منکر است / امر به معروف و نهی از منکر بر ایمان مقدم است
عدم درآمد پایدار، مشکل اصلی شهرداری سروآباد /پرداخت حقوق کارکنان، اولویت اصلی شهردار
جلسه هماهنگی و برنامه ریزی جشن نیکوکاری در شهرستان سروآباد برگزارشد.
جشن موسیقی فولکلور در شهرستان سروآباد
افتتاح مسکن مددجویان بهزیستی
چرا نباید به شهید سلیمانی به چشم یک فرد نگاه کنیم؟
عوارض خطرناک مصرف ماده مخدر شیشه
دانستنی های پزشکی
نان سنگگ به دلیل سبوس زیاد باعث پیشگیری از یوبست می شود.
کولبری یا به تعبیری سوانح جاده ای، تلفات جانی، فرار گردشگران و یا توسعه اقتصادی؟
شهرستان سروآباد با مکان های طبیعی و گردشگری تاریخی و زیبا انتخاب مناسبی برای سفرهای نوروزی+تصاویر
سروآباد نگین سرسبز کردستان:
شهرستان سروآباد با مکان های طبیعی و گردشگری تاریخی و زیبا انتخاب مناسبی برای سفرهای نوروزی+تصاویر

شهرستان سروآباد در استان کردستان دارای جاذبه های زیبای طبیعی گردشگری و توریستی بسیاری است به طوری که هر مسافر و گردشگری با یک بار دیدن این مناظر آن را اقامتگاه هر ساله خود قرار می دهد.
به گزارش خبرنگار اورامانات، شهرستان سروآباد در فاصله 92 كيلومتري غرب سنندج و در همسايگي شهرستان مريوان قراردارد سروآباد تا سال 1382 يكي از بخشهاي مريوان بوده و در اين سال از شهرستان مريوان مجزا و مستقل شده است.
سروآباد مهمترين منطقه استان از لحاظ اهميت و تعدد جاذبههاي طبيعي است قسمت اعظم منطقه اورامان كه داراي ارزش تاريخي، فرهنگي و طبيعي قابل توجهي است در اين شهرستان واقع شده است. سروآباد از ديرباز مركز تصوف و محل اجتماع دراويش و صوفيهاي طريقتهاي مختلف بوده و آبادي دورود به عنوان يكي از پايگاه تصوف منطقه در حومه سروآباد واقع گرديده است. كشت توتفرهنگي به عنوان ميوة فصل از شهر سروآباد فعلي به ساير قسمتهاي استان منتقل شد بيشترين مردم منطقة اورامان كه در اين شهرستان زندگي ميكنند از صنايع دستي قابل توجهي برخوردار هستند به ويژه اينكه صنعت جولايي(نساجي سنتي)، كلاشدوزي، صنايع چوبي در اين منطقه رونق بسيار دارد آبشارهاي فصلي ، چشمههاي آبمعدني مانند چشمة گواز و غارهاي تاريخي و طبيعي بسياري در شهرستان سروآباد وجود دارد كه متأسفانه به علت شرايط كوهستاني و بكر آن مورد استفاده گردشگران واقع نشده است.
مهمترين جاذبههاي گردشگري شهرستان سروآباد:
شهر سروآباد و طبیعت آن:
این شهر به عنوان مرکز شهرستان سروآباد بوده در کنار رود سیروان و در بین کوه های کوسالان و کره میانه محصور شده که طبق آخرین سرشماری آن جمعیتی در حدود 6 هزار نفر بوده است به جرات می توان گفت كه سروآباد یكی از قدیمی ترین مناطق مسكونی ایران بوده است . شهر زیبا و دلنشین سروآباد كه در میان كوه كوهسالان و كوه میانه واقع است برگرفتهاز نام حاكم و فرمانروای این شهر در زمان قدیم و قبل از اسلام بود . سروه یا به كردی «سوله» اسم دختر فرمانروای شهر زریبار در مریوان است كه «سوله» است به سروآباد یا «سولاوا» تغییر می دهد .
مقبره ملا مصطفی بیسارانی:
در فاصله 5 کیلومتری سروآباد و در حاشیه ی رودخانه ی سیروان و باغ شیخ سراج الدین نقشبندی آرامگاه یک شاعر نامی کرد قرار دارد و هر ساله دوستداران خوش ذوق و طرفداران شعر رمانتیک کردی را راهی این منطقه می کند.
گفتنی است این شاعر در 1053 ه-ق در بیساران چشم به جهان هستی گشود و به سال 1114 ه-ق چشم از دنیا فروبست و در طول عمر با برکتش اشعار ایشان سراسر در وصف طبیعت، دس هایی از زندگی، تلاش ، ستایش خداوند، عشق و پند و اندرز است که تمامی اینهارار میتوان در دیوان اشعارش مشاهده کرد.
مقبره این شاعر بزرگ بیسارانی دهه ی 60 توسط شیخ عثمان نقشبندی مشخص شده و پس از قطعی شدن مکان مقبره ی ایشان توسط استانداری کردستان در سال 1379 مقبره وی ساخته شد.
می طلبد مسئولان و ارگان های مرتبط برای معرفی بیشتر این گونه اماکن گردشگری به ویژه آرامگاه شاعر و عارف ربانی ملا مصطفی بیسارانی دست به کار شوند تا غبار از چهره این مکان تاریخی بردارند و همچنین این مکان را به مجموعه ای زیارتی و سیاحتی تبدیل کرده و با ساخت یک یادمان می توان با کمترین هزینه این شهرستان را به یک هدف گردشگری در غرب کشور تبدیل کرد.
تفرجگاه دزلي و دركي :
دزلي و دركي نام دو روستاي سرسبز و زيباي كوهستاني ميباشند كه در فاصله 30 و 35 كيلومتري سروآباد قرار گرفتهاند جاده دسترسي به اين تفرجگاه آسفالت بوده و مسير آن به عنوان ورود به منطقه اصلي اورامان از اهميت خاصي برخوردار است در فصل بهار به علت روحيه شاد مردم منطقه، گروههاي موسيقي و رقص كردي بسياري به صورت خودجوش در اين مكان برنامه اجرا مينمايند كه ديدن آن در كنار مردمي كه در دامن طبيعت زيبا لباسهاي محلي زيبا پوشيدهاند خالي از لطف نيست بازديد از اين منطقه در برنامة تمامي تورهاي استان گنجانده شده است.
2- چشمه آب معدني بل:
در منطقه اورامان در مرز استان كردستان و كرمانشاه و در فاصله بين روستاي ناو از استان كردستان و روستاي هجيج از استان كرمانشاه و در كنار رودخانه خروشان سيروان چشمه يا آبشار معدني بل قرار گرفته است اين چشمه از لحاظ شرب و داشتن املاح معدني بسيار مشهور بوده به طوري كه در كنار آن 2 واحد كارخانه توليد آب معدني احداث شده است چشمه آب معدني بل به علت قرارگيري در مسير جاده اورامان و رودخانه سيروان و همچنين نزديكي به روستاي شگفانگيز هجيج از جمله جاذبههاي گردشگري استان است.
3- رودخانه سيروان:
اين رودخانه در جنوب غربي استان جريان دارد كه پس از دريافت آبهاي بخشهاي جنوبغربي، غرب و مركز استان مانند قشلاق، گاوهرود و گردلان به نام سيروان خوانده ميشود بخش عمده اين رودخانه در شهرستان سروآباد و منطقه باستاني اورامان جريان دارد و سپس در خاك عراق پس از پيوستن به رودخانه دياله وارد رود بزرگ دجله ميگردد و در واقع اين رود طولانيترين رودخانه استان ميباشد. حواشي اين رود بسيار زيبا و بستر و كنارهها آن زيستگاه انواع پرندگان و ماهيان ميباشد كه از لحاظ بهرهبرداري تفريحي و توريستي بسيار مناسب است. بهترين مسير و چشمانداز براي ديدن عظمت و زيبائي سيروان فاصله بين روستاهاي اسپريز تا هجيج است كه به علت قرارگيري جاده شني در راستاي رودخانه داراي ايستگاههاي مهم و باارزش بصري فوقالعاده جهت فراغت، عكاسي و تصوير برداري ميباشد. همچنين اين رودخانه به علت خروشان بودن محل تمرين و مسابقات قايقرانان استان و حتي ملي و بينالمللي است.
چشمه ی قُل و چشم اندازهای اطراف آن:
یکی از این چشم اندازها و زیبایی های طبیعت و خلقت پرودگار چشمه ی جوشان قُل واقع در 3 كيلومتري سروآباد و جزو طبيعت روستاي دورود روبروی مركز شهرستان سروآباد واقع شده است.چشمه قُل نام چشمهاي است، كه در كوهپايه كوه كوسالان ميان روستاهاي دورود و رزاب شهرستان سروآباد قرار گرفتهاست. اين چشمه كه گودالي به قطر ۳ الي ۴ متر و عمق ۵ متر و سنگي دارد، يكي از پديدههاي جالب زمين شناسي است و در اوايل بهار به طور ناگهاني و به يكباره فوران كرده و پرآب ميگردد. آبدهي اين چشمه زياد بوده و تا ماهها ادامه مييابد و پس از مدتي در ارديبهشت ماه و بعضاً اوايل خرداد به همان نحو به يكباره خشك شده و تا سال آينده و دوره جديد، بي آب ميگردد.گويا، اين امر ناشي از ذوب شدن برفهاي كوسالان و تونلهاي زير زميني بوده و آب برفها در اين محل از زمين فوران كرده و تشكيل چشمه ميدهند. با گرم شدن هوا و آب شدن برف ها در اواخر اسنفد ماه اين چشمه فعال شده و فعاليت آن تا زماني است كه برف باشد و با تمام شدن برف ها و گرم تر شدن هوا، اين چشمه نيز تا دوره يا سال آينده خشك ميگردد.به همراه اين چشمه و در كنار آن چشمه هاي زيادي فوران كرده و زيبايي اين منطقه را دو چندان مي سازد. چشمه قُل در محدوده ي زماني ياده زماني محل تفريح و گردش توريست ها و گردشگران و بوميان منطقه است.شايان ذكر است قُل در زبان كردي و بوميان محلي به معني جوشيدن و فوران كردن بوده و اسم اين چشمه ي فصلي نيز برگرفته از اين معني ميباشد.
اورامان (هورامان):
هورامان شامل مناطقي از جنوب غربي استان است كه قسمتي از شهرستانهاي سنندج و كامياران و بخش زيادي از سروآباد را در بر ميگيرد. مشخصه اصلي هورامان ساختار طبيعي آن شامل كوههاي سربه فلك كشيده، جنگل و رودخانه است و از لحاظ فرهنگي شامل مناطقي است كه با لهجه كردي هورامي صحبت ميكنند طبيعت كوهستاني كه شامل كوههاي رفيع و درههاي عميق است مردمي سخت كوش را برورده نموده كه نمود عيني آن در تمام شئونات زندگي مانند معماري پلكاني، كشاورزي پلكاني، اعتقادات خالص ديني، تعهد به برگزاري رسومات قديمي نمايان شده است.
مهمترين رودخانه استان با نام سيروان در اورامان جاري است و بيشتر قلل مرتفع با ارتفاع بيش از 3000 متر در منطقه اورامان قرار گرفتهاند كه كوه شاهو با ارتفاع 3390 مهمترين آنها است.
روستاي شگفتانگيز اورامان تخت:
اين روستا به عنوان مركز اورامان در 65 كيلومتري جنوبغربي سروآباد قرار گرفته و مردم اورامان معتقدند كه زماني اين روستا مركز حكومت و پايتخت حكام محلي بوده است لذا كلمة تخت به معني پايتخت ميباشد و اين نشان از عظمت اين منطقه درگذشته دارد در حال حاضر اين روستا تبديل به مركز بخش شده است و حدود 540 خانوار در آن سكونت دارند نماي اين روستا نه تنها به خاطر معماري پلكاني خانههاي آن بسيار ديدني است بلكه به خاطر شكل هرمگونه روستا است كه قلعهاي باستاني در رأس آن قرار دارد ارزش اين روستا از چندين لحاظ مهم است مانند برگزاري مراسم سالانه پيرشاليار در بهار و زمستان ، پوشش گياهي ، لباس كامل كردي، موسيقي عرفاني، روحيه مضاعف مهماننوازي، كوچ ييلاقي به مناطق مرتفع كوهستاني و .. راه دسترسي به اين روستا از طريق سهراهي موسوم به « بيهكره» و سپس روستاهاي دزلي و دركي بوده كه مجموعاً بيش از 60 كيلومتر راه آسفالت و حدود 2 كيلومتر آن شني است.
مراسم سالانه عروسي پيرشاليار:
مراسم جشن عروسي پيرشاليار يكي از جشنهاي رايج است كه هرساله 45 روز بعد از شروع فصل زمستان و هم زمان با جشن سده به مدت 2 هفته در روستاي اورامان تخت برگزار ميگردد. اين مراسم ، سالگرد ازدواج پيري افسانهاي به نام شاليار است كه ريشه در اسطورهها و اعتقادات و آيينهاي قديم مردم اين سرزمين دارد اين مراسم طي مراحل مختلف مانند قرباني كردن گاو و گوسفند، دفنوازي و رقص عرفاني و پخش نذورات، مراسم تبرك تسبيح و كفش پير و پخت نوعي نان و در نهايت با رفتن به زيارت مزار پير به پايان ميرسد.
ديدن اين مراسم همراه با مراسم ذكر و سماع و ذبح حيوانات در فضاي كوهستاني و بافت پلكاني خانهها در ميانة زمستان با وجود جمعيت بسيار روستائيان اورامي كه همگي لباس محلي بر تن دارند بسيار باارزش و ديدني است و از لحاظ فرهنگي و مذهبي بسيار با اهميت ميباشد هرساله تعداد بسيار زيادي گردشگري و همچنين عكاس، فيلمبردار، محقق و تعدادي خارجي از اين مراسم بازديد مينمايند قابل ذكر است در چهل و پنجمين روز بهار كه مصادف با 15 ارديبهشت است مراسمي تحت عنوان كومساي در مزار پير شاليار برگزار ميگردد كه به علت سرسبزي و هواي مناسب اورامان تورهاي گردشگري بسياري را به منطقه جذب مينمايد.
انتهای پیام/
برچسب ها :
گردشگری سروآبادشهرستان سروآبادچشمه بلگردشگران نوروزینظرات کاربران :
رحمان گ [پنجشنبه 19 اسفند 1395 | 13:24] پاسخ
واقعا زیبا بود ممنون از زحماتتون کاش تصاویر روستاهای دیگر هم می گذاشتی
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
افزایش اطلاع رسانی ها
0%
تشدید محدودیت ها
50%
افزایش دورکاری ادارات
0%
رعایت جدی پروتکل های بهداشتی
50%
- نماز جمعه به امامت حاج ماموستا حسینی
- حضرت علی (ع) جهت تثبیت اسلام همواره در وحدت و یکپارچگی بین مسلمانان میکوشید
- گزارش
- سلامتی پدرای که تنها آرزوی زندگی شان خوشبختی فرزندانشان است
- مسافران ورودی از مرز باشماق آزمایش کرونا میدهند
- تعریف ۹ پروژه زیربخشی برای اجرای طرح افزایش تولید گوشت قرمز/ اشتغال 15 هزار بهرهبردار دامی تثبیت می شود
- شهرداری سنندج به عنوان شهرداری معین توسعه شهرستان سروآباد تعیین شد
- جهانگیری به استان کردستان سفر میکند
- متواری شدن دندانپزشک کلاهبردار در سروآباد کردستان
- هوای کردستان از سه شنبه برفی می شود/ کاهش ۱۵ درجه ای دما تا اواسط هفته آینده
- تقدیر و تشکر امام جمعه سروآباد از شهردار و مجموعه شهرداری سروآباد
- برگزیدگان چهارمین جشنواره سراسری فجر کردستان معرفی شدند
- عمق برخورد دوگانه دولت و حامیانش در قبال «توهین»
- 22بهمن 99
- بیش از هزار و 100 میلیارد تومان زکات در کشور جمع آوری شده است
- 4 پروژه برق رسانی شهرستان سروآباد به مناسبت دهه فجر افتتاح شد
- بهره برداری از اولین گلخانه کاشت توت فرنگی در سروآباد
- یادواره شهدای روستای قلعه جی شهرستان سروآباد
- فرماندهی که بدون خوردن سحری و با زبان روزه به شهادت رسید
- کوله سنگین بردوش کولبران، سود قاچاق در جیب تاجران
- شهادت سه تن از نیرو های سپاه کردستان در پی در گیری با عناصر ضد انقلاب در دیواندره
- تشدید محدودیت های تردد به شهرستانهای سروآباد و مریوان در کردستان
- امسال همچون سال های قبل با هدف کمک به دانش آموزان نیازمند جشن عاطفه ها برگزار گردید
- 24 مهر روز بزرگداشت عصای سفید گرامی باد
- 14 اکتبر؛ روز جهانی استاندارد+ تصاویر
- تـــعامــل بیشــتر ، شـهــری زیبـاتـر+تصاویـر
- یادواره شهدای روستای گوشخانی 1399
- بسیج لشکر مخلص خداست
- فرمانده حوزه شهید قمری به دیدار بهشتیان رفت
- گرد همایی ستاد امربه معروف ونهی از منکر شهرستان سروآباد
- نان سنگگ به دلیل سبوس زیاد باعث پیشگیری از یوبست می شود.
- برگزاری دو همگانی به مناسبت هفته تربیت بدنی
- پدافند غیر عامل چیست
- آیین افتتاح زمین چمن مصنوعی روستای هزار خوانی شهرستان سروآباد
- گلایه سروآبادی ها از کمبود روغن نباتی در بازار /به زودی این مشکل حل می شود.+تصاویر
سامان محمدی [شنبه 11 مهر 1394 | 13:43] پاسخ
سلام و خسته نباشی.